Song Books

Team

Zangstudenten CvA, Score Collective & Cora Burggraaf (coaching/mis-en-scène)

Muziek van

Berio, Cage, Andriessen, Cavanna & Adam Łukawski (CvA)

Over Song Books

PROJECT ‘SONG BOOKS’ op het Conservatorium van Amsterdam, samenwerking klassieke zangafdeling en Score Collective

Score Collective, het ensemble voor nieuwe muziek van het Conservatorium van Amsterdam, neemt het lied onder de loep. Sleutelwerken voor solostem en ensemble van Berio en Cage worden gecombineerd met Louis Andriessens onvergetelijke bewerkingen van vier Beatles-liedjes. Cavanna’s bewerkingen van Schuberts liederen vormen de verbinding met de historie van het lied. Adam Łukawski, compositiestudent van het Conservatorium van Amsterdam geeft zijn kijk op het lied in de 21e eeuw.

In handen van componisten als Schubert nam het lied een grote vlucht, ontwikkelde zich gedurende de romantiek gestaag door, maar verdween in de vorige eeuw wat uit het zicht. Paste de intimiteit van het liedrepertoire misschien minder bij het concertpodium dan bij de huiskamer van weleer? Score Collective neemt de proef op de som en doet een greep uit liederen die in de 20e eeuw werden geschreven. De werken worden aaneengesmeed tot een liedrecital met ensemble, in samenwerking met zangeres Cora Burggraaf, die met de studenten ook werkt aan scenische aspecten.

We hebben een nieuwsbrief!

Ben je nieuwsgierig naar onze voorstellingen of wil je niks meer missen van Spinthout? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!